Halı Sahada Taktik Savaşları

Her hafta oynadığımız Halı Saha maçlarımızdan edindiğim tecrübeye göre yazıyorum bu yazıyı :D Hemen hemen her takım maça 3-2-1 taktiği ile çıkıyor. Tabi ki bu taktik ilk 5 dakika için geçerlidir. Daha sonra kimin nerede oynadığını bulmak 5 bilinmeyenli denklem gibidir. Hele birde takımında agresif bir karakter varsa bittin. Bunun için şu taktikleri çok iyi uygulamalısın;

 Eğer maç iddialı ise takımınızı bulabildiğiniz en seri,  çok koşan ve top tutabilen adamlardan oluşturmalı ve sağlam bir kaleci bulmalısınız. En seri adamınızı tek forvet oynatmalı ve defansın göbeğine de yine sağlam bir oyuncu koymalısınız. koşamayan oyuncular sağ ve sol bek oynarken orta saha top tutmayı bilen ve oyunu okuyabilen oyunculardan oluşmalıdır. Kalecinin iyi olması maçı kazanmanın olmazsa olmaz şartıdır. Orta sahadan gol yiyen bir kaleci ile maç kazanmanız imkansız. Mümkünse de defansa devasa bir yaratık bulup koymanız yararınıza olacaktır.
Şu kadarı var ki olması gerekenler bu olsa da güçlü bir rakipte karşınıza boş gelmiyor. Burada strateji önemli bir yer tutar. Genellikle defansın sağına yada soluna saklanan en zayıf halkayı bulup üzerine oynamak faydalı bir yoldur. Bunun yanında çok koşacaksın birader, rakip senden daha çok koşarsa kalende Volkan olsa da yenilgi kaderindir. Bu göbekli insanlarla nasıl koşacağım sorusununda cevabı var. Eğer takım göbekli ve az koşuyorsa kesinlikle ikili mücadeleleri almalı ve isabetli paslar atmalıdır, takımın saha içerisindeki dağılımı çok  iyi sağlanmalıdır. Baktınız yine olmadı sağlam defans da tatlı sert oynayarak rakibi yıldırmalıdır. Burada dikkat abartıya kaçarsanız maç yarıda kalabilir.

Sonuç olarak oraya koş Shed510, buraya koş Shed510 :D Kazanmak istiyorsan koşacan birader...



Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder