Ben Böyleyim // That's What I am

Ülke          :ABD
Yönetmen      :Michael Pavone
Tür           :Komedi - Dram
İmdb Puanı    :6,8

Hikaye bizdeki karşılığı ortaokul olan bir okulda geçiyor. Okulda inek olarak tabir edilen zeki ve tipsiz öğrenciler dışlanmışlığın verdiği etkiyle okul bahçesinde diğer öğrenciler tarafından inek köşesi olarak tanımlanan bir köşe ye çekilmişlerdir. Yalnız yaşayan ve mesleğini severek yapan Simon ise oldukça başarılı ve ödül almış bir öğretmendir. Simon öğrencilerine ikişer gruplara ayırır dönem ödevi olarak istedikleri bir konuda makale yazmalarını ister. Simon bu eşleştirmede içine kapanık Andy i kızıl saçlı, büyük kulaklı, inek-ucube olan Büyük G lakaplı bir çocukla eşleştirir. Film sonunda Andy ve Büyük G ödevlerini tüm sınıf gibi başarıyla tamamlarken aynı zamanda da Andy in hayran olduğu ve okulda herkesle öpüşmesiyle ünlenen Mary arasında da bir ilişki başlar.

Hollywood bunu gerçekten çok iyi yapıyor. Tolerans kelimesiyle sizden farklı olan insanların istedikleri gibi yaşamalarına izin vermenin, farklı yaşam tarzlarına sahip insanları sevmek zorunda olmak anlamı taşımadığı çok güzel açıklanmış. Siyah yada sarı olmanın, insanların tiplerinin veya cinsel tercihlerinin dışlanma sebebi olamayacağı, kendine güven sorunu olan çocuklar ve okul-aile-öğrenci ilişkileri üzerinde durulmuş. 

Ben filmi Türkçe dublajlı izledim. Sanki bütün karakterleri tek bir adam seslendiriyormuş hissi yarattı ve hiç sevmedim. (tabiki öyle değil)Orijinal dilinde izlemek sanırım daha etkileyici olur.

Dram-Komedi türü severlerin sıkılmadan izleyebileceği aksiyon severler için durağan bir film. Benim fikrim; izleyin arşivinizde bulunsun...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder