Blogger Temasında Bulunan Resimler Hakkında

yorum ikonu
Kendinize ait bir web siteniz varsa sitenizde bulunan logonuz dahil tüm resimlerinizi hostunuza atarsınız. Sitenizin dili asp, html vs sayesinde sitenizdeki resimler görünür hale gelir. Dolayısıyla sitenizin görünümünün zamanla bozulması oldukça zordur. 

Özellikle ücretsiz olan ve host kullanmayan blogger yada wordpress gibi sitelerde ise logonuz dahil tüm resimlerinizi internete yükleyip yükleme linkimizi temamıza yerleştirerek resmin görünürlüğünü sağlıyoruz. Bu durum resmimizi internete yüklediğimiz siteyle bağlantılı olarak zamanla resmimizin silinmesine dolayısıyla blogumuzun görünümünün bozulmasına neden oluyor. Bu sorun benim blogumda ana sayfada konu üst kısımlarında bulunan yorum ikonunda oldu.

Sitenizin hangi bölümünde olursa olsun bu tür resim silinmesi durumunda ortaya çıkan görüntü bozukluğunu html editöründe bulmak html bilmeyenler için oldukça zordur. Bu konuda sorunlu linki nasıl bulup düzeltebileceğimizi görelim.

Ben tarayıcı olarak Maxthon u kullanıyorum ama aynı işleme Google Chrome ile de yapabilirsiniz. Hemen resimlerle anlatayım; öncelikle sorunlu linkin olduğu bölümü seçtikten sonra faremizin sağ tuşuna tıklıyoruz. Bazen sağ tıkla açılan bölümde bazen de daha fazlasını göster seçeneğinin altında bulunan seçilen kaynağı göster bölümüne tıklıyoruz.

seçili kaynağı gösterme
Seçili kaynağı gösterme
Resimde gördüğümüz işlemi yaptıktan sonra karşımıza aşağıdaki resimde görünen, seçili bölümün kaynağı geliyor. Bu bölümde resim linkimizi arıyoruz. Küçük bir hatırlatma; resim linklerinin uzantısı genellikle .gif yada .png şeklindedir.

kaynaktaki resim linki
kaynaktaki resim linki

Resimdeki altı çizili resim linki benim yorum ikonu linkim. Bu linki tarayıcınızın adres satırına yazarak resmi görüntüleyebilirsiniz. Sorunlu olan linki bulduktan sonra bu linki html editörümüzde bularak düzeltmemiz gerekir. bunun için blogumuzun yönetim paneline girdikten sora Şablon - HTML düzenle bölümüne tıklayarak blogumuzu HTML editöründe açıyoruz. Açılan html editöründe yukarıdaki resimde altı çizili linki bulmamız gerekir. Bunun için linkteki herhangi bir bölümü Ctrl+F kombinasyonu ile Html editöründe aratırsanız linki bulmanız çok daha kolay olur. Ben linkin comment.gif bölümünü arattım.

linki html editöründe bulma
Linki html editöründe bulma
Bulduğunuz bu linki kendi yorum ikonu linkinizle değiştirirseniz sorun çözülmüş olacaktır.

Blogunuzun hangi bölümünde olursa olsun, resimlerden kaynaklanan tüm sorunlarınızı bu yöntemle rahatlıkla çözebilirsiniz. 

Selametle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder