blogspot.com.tr yönlendirmesi

Kısa bir süre önce google blogspot hizmetinde yeni bir uygulamaya geçti. Bu uygulamadan sonra bloglar ülkeye özgü alan adlarına (ccTLD) yönlendirilmeye başlandı. Yani siz www.dikkatcekiyorum.blogspot.com adresine Türkiyeden bağlanmak isterseniz otomatik olarak www.dikkatcekiyorum.blogspot.com.tr adresine, fransadan bağlanmak isterseniz www.dikkatcekiyorum.blogspot.fr adresine yönlendirileceksiniz. 

Bu uygulama blogspot kullanıcılarının çok ta hoşuna gitmedi. Her şeyden önce zaten uzun olan blogspot uzantısı iyice uzadı. Blogu takip et widget i başta olmak üzere bazı eklentilerde sorun çıktı. Daha da önemlisi seo için çabalayan bloggerlerin bundan önceki emekleri boşa gitti. Google nin siteleri kalitelerine göre değerlendirdiği Pr değeri ve sitenin dünya sıralamasını gösteren alexsa sıralaması da sıfırlandı. Bu değerler bireysel reklam alan bloggerler için çok önemlidir ve değerlerin artırılması da oldukça zordur.

Peki Google neden böyle bir uygulamaya geçti?

Sorunun temeli ülkelerin yasaları arasındaki farklılıklardan kaynaklanıyor. Yani sizin blogunuzda paylaştığınız konu Türkiye için sansür sebebi olurken Amerika için sorun olmayabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında google blogun sadece tr uzantısına engel koyarak sorunu çözmek istiyor. 

Yönlendirme İptal Edilebilir mi?

Evet. Blog şablonunuzun HTML düzenle sayfasına gelerek <head> bölümü altına aşağıdaki kodları yapıştırarak sorunu çözebilirsiniz.

<script type='text/javascript'> var blog = document.location.hostname; var slug = document.location.pathname; var ctld = blog.substr(blog.lastIndexOf(".")); if (ctld != ".com") { var ncr = "http://" + blog.substr(0, blog.indexOf(".")); ncr += ".blogspot.com/ncr" + slug; window.location.replace(ncr); } </script> 

blogspot.com.tr

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder