Can Sıkıntısına İyi Gelir; Barefoot

Yapacak bir şey bulamadınız. İçinizde nedensiz ve anlamsız bir can sıkıntınız var. Yapılacak en iyi şey film izlemek gibi duruyor ama dinginliğe de ihtiyacınız var. Rahatlatıp gülümsetecek bir film arıyorsunuz özetle. Sizde benim gibi böyle bir duruma düştüyseniz rahatlamak için tam yerine geldiniz. 

Barefoot kelime anlamı olarak Yalınayak demek. Bayan başrolümüzün -Evan Rachel Wood- ayakkabı giymeme takıntısından alıyor film adını. 

Bu filmde kısaca şöyle bir aşk hikayesi anlatılıyor. Zengin bir ailenin işe yaramaz oğlu -Scoot Speedman- mahkemece verilen ceza nedeniyle bir akıl hastanesinin koridorlarına paspas çekme cezası alır. Boyunu aşan borçlarını ödemek içinde ailesine düzenli bir ilişkisi ve işi olduğunu kanıtlayıp işini büyütme bahanesiyle ailesinden para koparma derdine düşer. Ancak ailesinin yanına götürecek bir kız bulamaz. Bu sırada hayatı boyunca izolasyon altında yaşamış ve akıl hastası olduğu düşünülen hastayla tanışır. Daha doğrusu hasta peşine takılır. Delikanlımızda bu kızı, kız kardeşinin düğününe götürerek ailesine sevgilisi olarak tanıştırmaya karar verir. Kişilik bozukluğu olan bu kız hem aileyi etkiler hemde başrolümüzle aralarında imkansız görünen bir aşk başlar.

Komedi-dram tarzındaki film tam tadımlık olmuş. Süre olarak oldukça kısa. Evan Rachel Wood'un oyunculuğu da görülmeye değer. Aklınızda bulunsun :)


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder