Düğün Dernek

Düğün Dernek Afiş

Düğün Dernek filmi gişe rekorları kırıyor, izleyenleri kahkahaya boğuyor haberleri üzerine merak ve büyük bir beklentiyle izledim filmi. 

Haliyle aynı kadro tarafından yapılmış ve beğendiğim Çalgı çengi filminden sonra bir özgün komedi daha bekliyor insan.

Tamamı Sivas'ta çekilen filmin konusu özetle şöyle;  köyün İsmail abisinin şehir dışında okuyan oğlu Tarık kimseye haber vermeden köye gelir. Tarık ailesine Letonya lı bir sevgilisi olduğunu ve onunla evlenmek istediğini soyler. Ayrıca aynı şirkette çalışan iki sevgilinin bir sonraki işte aynı ülkede çalışabilmesi için hemen evlenmeleri gerekecektir. İlk başta anne bu evliliğe karşı çıksada baba olur verir ve kendi adetlerine göre düğün yapmayı kafaya koyar.  Dört iyi arkadaş ismail abi, tüpçü Fikret,  tövbekar Çetin ve Saffet öğretmen imece usulü bir düğün için hazırlıklara başlar.

Film boyunca yaşanan aksilikler düğün sırasında zirve yapıyor.  Kiz tarafından bir mafya düğünü basarken, iki misafirin beklenmedik ölümü ortalığı iyice karıştırıyor.

Yöresel bir aksilikler komedyası izliyoruz.  Şive ağırlıklı ve yer yer küfürlü komedi yapılmış.  Yaşananlara değil aslında oyuncuların mimik ve diyaloglarına gülmeye çalışıyoruz.

Özellikle de sona doğru abartı üzerine abartı görüyoruz. Gelinimiz uzun süre baygın kalıyor ve ayılır ayılmaz tekrar bayılıyor,  düğünde ölen yaşlı bir adam düğün halayında halay çektirilerek ortamdan kimseye farkettirilmeden uzaklaştırılıyor, adamın ölüsünü gören damadın annesi herşeyi bir anda anlayıveriyor ve nerdeyse hiç tepki vermiyor vs.

Oyunculuklar artık sıktı dedirtiyor. Özellikle Yakın çekim ve sürekli -boğazdaki damarları pörtletircesine- bağırarak yapılan konuşmalar beni rahatsız etti. Bunun yanında damat Tarık ın annesini oynayan Devrim Yakut ise filme inat harika iş çıkararak oyunculuk dersi veriyor.

Film, reklam sektörünün Cem Uzan ın yüzde yedi oy alan Genç Parti sinden sonraki ikinci büyük başarısıdır. Yoksa rekor kıracak bir film değil...

Fragmanından fazlasını beklemeyin...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. bende izledim filmi .Aslında komik bir filmdi ama o kadar izlenecek bir film de değildi.Ama izleyince gülünüyor tabi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekor kıracak hatta yayınlanmadan önce çıkarılan sahneler eklenerek tekrar sinemaya sürülecek kalitede değil bence... Ama insanımızında gülmeye ihtiyacı var bu aralar, ne bulsa gidiyor sanki...

      Sil
  2. kesinlikle... bir filmi herkes överse beklentin yüksek oluyor ve o beklentiyi göremeyince hayal kırıklığına uğruyor insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders oldu bu bana... Beklentiyi yükseltmeden izlemeye karar verdim artık :)

      Sil
  3. Bana fırsat olmadı filmi izlemek. Çevremde ise gerçekten olumlu yorumlar yapıldı film hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Serhat Atılgan beklentiyi yüksek tutmadan izlemek lazım... İzlenemeyecek kadar kötü, rekor kıracak kadar iyi değil :)

      Sil