Kelebeğin Rüyası

Film 1940 lı yılların maden kenti Zonguldak'ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun gerçek hayat hikayesinden yola çıkıyor. 

Yılmaz Erdoğan filmi


Yeni yeni ayağa kalkmaya çalışan şehirde mükellef yasasıyla birlikte tüm köylüler çok zor şartlarda madenlerde çalışmaktadır. Genç şairlerimiz ise dönemin ince hastalığı Veremli oldukları için farklı kurumlarda memurluk yapmaktadırlar. Şiire tutkulu şairlerimiz, hem şiiri halka sevdirme çabası verirken hemde dönemin en önemli edebiyat dergisi Varlık' da şiirlerini yayımlatma hayali peşinde koşmaktadırlar. En büyük destekçileri ise o dönemde Zonguldak'ta edebiyat öğretmenliği yapan Behçet Necatiğil'dir. 

Filmimizde genç şairlerimizin aşk hayatlarına da yer verilmiş. Her iki şairinde Zonguldak'ta olduğu dönemde Muzaffer, şehre geri gelen belediye başkanının kızı Suzan' a aşık olurken Rüştü ise Verem tedavisi gördüğü hastanede tanıştığı Mediha' ya aşık olur.    

Film buruk bir tebessüm ve hüzün arasında bırakıyor insanı. Özellikle de filmin sonunda genç şairlerin hayat hikayeleri okunduğunda...

Yılmaz Erdoğan bu işi gerçekten biliyor...



Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder