Parker - 2013

Filmin başrollerinden de tahmin edilecegi üzere aksiyon dolu bir film. Parker (Jason Statham) yetenekli bir hırsızdır. Ekibiyle birlikte yaptığı son operasyonda diğer ekip arkadaşlarından bir teklif alır. Arkadaşları çaldıkları parayı paylaşmak yerine daha büyük bir hırsızlık için sermaye yaparak tüm ekibin servete kavuşmasını teklif ederler. Parker bu teklifi kabul etmez. Bunun üzerine ekip arkadaşları Parker ı diskalifiye ederek ölüme terkederler. O sırada yoldan geçen köylü bir aile aracılığıyla hayatını kurtaran Parker intikamının peşine düşer. Ekip arkadaşlarının zenginlerin yaşadığı Palm Beach e gittiklerini ögrenir ve zengin bir iş adamı görüntüsüyle peşlerinden gider. Burada emlakçıda çalışan Lesslie (Jennifer Lopez) aracılığıyla (satılık ev arıyormuş görüntüsüyle) eski ortaklarının aldıkları evi bulur. Kendisinin normal bir müşteri olmadığını anlayan Lessli de yaşadığı hayattan sıkılmıştır ve parker a ortaklık teklif eder. İki ortak ekibin çaldığı mücevherleri ekibin elinden alırlar.

Özellikle Jennıfer Lopez in oyunculuğu mükemmel. Bunu yanında Jason Statham ın sürekli ağır yaralanması ve hiç bir şey olmamış gibi yaşaması, hele bir balkon da dövüş sahnesi var ki Kara Murat sahnesi gibi... 

Abartılacak bir film değil ama aksiyon severler sıkılmadan izleyebilirler.



Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Ben bu filmi izlemiştim, aksiyon üst derecede. Jennifer ile Jason bayağı uyumlu olmuşlardı. O balkon sahnesi benim de dikkatimi çekmişti. Bir adam her yerinden yaralı olduğu halde nasıl öyle mücadele edebilir ki? Az daha gerçekçi olsalar tadından yenmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama aksiyon filmlerinin neredeyse tamamında bu abartı var. Acaba bu abartıyı görsel show olarak kabul edip takılmamak mı gerekiyor...

      Sil