KELEBEK // KATHYRN HARVEY

KELEBEK // KATHYRN HARVEY

Kitabı okumaya başladığınızda fantazi dünyasına adım atıyorsunuz. Sonra birden Rachel isimli 14 yaşında okuma ve yazmayı annesi tarafından öğrenmiş bir kızın dramının içinde buluyorsunuz kendinizi. 

Hikaye bir gece eve sarhoş gelen babanın Rachel'e tecavüz etmesi ve annenin yardımıyla Rachel'in evden kaçmasıyla başlıyor. Rachel kaçış yolunda kendisine yardımcı olduğunu sandığı ve oldukça yakışıklı olan Danny ile karşılaşıyor ve ona aşık oluyor. Ancak Danny, Rachel'i bir geneleve bırakıyor. Uzun bir süre Rachel, Danny'nin kendisini mecburiyetten geneleve bıraktığına ve bir gün kendisini kurtararak mutlu bir yuvası olacağına inanıyor. Ancak bu hayali Danny'den hamile kalan Rachel'in, Danny'in zorla çocuğunu aldırtmasıyla son buluyor. Ayrılık konuşmasında Danny ileride çok büyük bir adam olacağını, bu nedenle geride gayrimeşru bir çocuğa ve kadına hayatında yer olmadığını söyleyerek ayrılıyor. Üstelik zaten çirkin bir kız olan Rachel'in genelevden kovdurup bir gün karşısına zengin birir olarak çıkmasınında önünü kesiyor. Rachel içinse artık hayatının tek bir amacı vardır; Danny'den intikam almak...

Romanın büyük bölümü Danny ve Rachel'in zengin olma mücadelesiyle geçiyor. Danny bir arkadaşıyla gezici bir papazın yanında çalışmaya başlıyor. Gittikleri her yerde halka vaaz vererek para kazanıyorlar. Bunu yeterli bulmayan Danny bir gün çölün ortasında papazı otobüsten atarak işi kendisi devralıyor. Bir süre sonra da etkileyici hitabı ve karizmasıyla ünleniyor. Tabiri caizse paraya para demiyor. Hatta o kadar ilerliyor ki vaaz ayinlerinde bir kaç kez ölüyü dirilterek (!) ününe ün katıyor. Tabiki bu ün ve karizmasıyla hedefini daha da büyüterek ABD'nin başkanlığı için aday oluyor.

Rachel ise küçük bir kafede iş buluyor ve ismini Baverly Hills olarak değiştiriyor. Burada yaptığı çöreklerle iş yerinin dahada büyümesine ve tanınmasına neden oluyor. 2 yıl sonrada estetik ameliyatla güzelleşiyor. Bu sürede o küçük kafe artık zincir halini alır. Ve sahipleri öldüğünde mirasın Baverly Hills'e kaldığı ortaya çıkıyor. Baverly işin başına geçtikten sonra bir erkek mağazası satın alııyor. Ancak magazaya gelen kadınların kıyafetlerden çok mankenlerle ilgilendiğini farkederek magazanın üst katına kadınların tüm fantazilerini gerçekleştirebileceği bir erkek genelevi kuruyor. Kitabın tanıtımında öne çıkan yerde işte burasıdır.

     Beverly Hills'te, seçkin bir erkek giyim mağazasının üst katında bulunan Kelebek adında özel bir kulüp. Orada tüm bilgiler gizli. Yalnızca en cesur olanlar üye olabilir ve herkes tek bir kişi önerebilir. Maskeli bir hırsız, soylu bir beyefendi, bir müttefik askeri ya da kovboy. Sizi gizli cinsel fantezilerin dünyasına çekmek için oradalar.... Düşlediklerinizden de ötesi için....
     Hırslı bir avukat, Jessica. Cömert bir işletmeci, Trudie. Ve başarılı bir doktor, Linda. Onlar maske altına gizledikleri arzularını bir bir yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Gerçek hayatlarında hiç olmayacağı kadar.
     Ama onlardan daha gizemli biri varsa o da Kelebeki yaratan kadındı. Kimliğini saklamak için adını, aksanını hatta yüzünü bile değiştirmişti. Ve artık tek arzusu, çocukluğundan beri peşinde olduğu şeyi onu zirveye taşıyacak veya çevresindekilerle birlikte onu yok edecek olan gizli bir saplantıyı hayata geçirmekti.
          Şehvetin, umutların ve hayallerin gerçeğe dönüştüğü, fantezilerin vahşi birer nehir olup aktığı bir yer...  Güç ve arzuya susamışlığın hikayesi. 

Romanda olaylar sırayla ilerlemiyor. Mesela Rachel ile Baverly'in aynı kişi olduğunu kitabın ortalarında anlıyorsunuz. Yan karakterlerin hikayeleride başarıyla işlenmiş ve kesinlikle cinsellik ön planda değil. 

Kurgusu ve gizemiyle oldukça başarılı. Okumanız dileğimle. Sevgiyle kalın
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder