Bir Kabusun Anatomisi - V. M. Giambanco



Bu aralar polisiyelerden devam ediyorum. Bazen zorlansam, olaylar döngüsü önceki kitapları çağrıştırsa da, pes etmek yok. Hazır bol bol kitap okuma fırsatı bulmuşken, gürül gürül okumaya devam.

Bir Kabusun Anatomisi bu güne kadar okuduğum yabancı polisiyelerin içinde en çok beğendiğim kitap oldu. Olayların ilerleyişinde, kurgusunda ve neden- sonuç bağlantısında okuru doyurmayı başarıyor. Yeni cinayetler ve çözüm döngüsü sırasında yaşanan şanssızlıklar, gazeteler, toplumun ve hakimin dedektifler üzerinde oluşturduğu baskı çok iyi yansıtılmış. İşlenen cinayette delillerin gösterdiği ve dedektiflerin peşine düştüğü ilk şüphelinin kendini aklamak ve cinayeti çözmek için yaptığı girişimler ise okuru romanın içine çekerken yeni şüpheli aramasına neden oluyor.

Roman bir avukata 'on üç gün' yazılı tehdit mektubunun gelmesiyle başlıyor. Avukatın umursamadığı bu tehdit hayatını kaybetmesine neden olur. Eşi, iki çocuğu başlarına birer kurşun sıkılmış ve kendisi de kloroform koklatılarak öldürülür. Ailenin tüm bireyleri evin yatak odasındaki yatakta ölü olarak bulunur. Cinayet masasına yeni atanan dedektif Alice ile tecrübeli dedektif Brown bu cinayet soruşturmasında görevlendirilir. Dedektiflerimizin ilk değerlendirmesine göre avukatımıza eşinin ve çocuklarının ölümü izlettirilerek acı çektirilmiş, sonra kendisi öldürülmüş, alınlarına kendi kanlarıyla çizilen haç işaretiyle de bir mesaj verilmiştir. Mutfakta bulunan bardak üzerinde de bölgenin zenginlerinden birinin parmak izi bulunmuştur ve ilk şüphelide o dur. Ancak ertesi gün gazetede olay yeri fotoğrafı ile polisin ne düşündüğü ve tüm olay bilgisi paylaşılacaktır. Bunun üzerine Bireysel Sorumluluk Ofisi de dedektiflerimizden şüphelenerek incelemeye alacaktır.

Polisiye sevenlerin romanı severek okuyacağını düşündüğüm için daha fazla spoiler vermek ve roman karakterlerinin isimlerinden bahsetmek istemedim. 

Okunmasını tavsiye ettiğim kitaplar arasındadır.

Sevgiyle kalın...    
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Benim de ilgi alamın değişmeye başladı :) Polisiyeler ilgimi çekiyor artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öleyse sizin için güzel bir tercih olabilir

      Sil